Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

10-12 Μαρ 2023: Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΕΛΜΕΠΑ στο 1ο Φεστιβάλ Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

1ο Φεστιβάλ Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού
στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
την Παρασκευή 10 Μαρ 2023 (09.00-21.30),
το Σάββατο 11 Μαρ 2023 (09.00-21.00) και την Κυριακή 12 Μαρ 2023 (10.00-14.00)
με τη συμμετοχή του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΕΛΜΕΠΑ

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Το Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού “Ρωτώ – Μαθαίνω – Επιλέγω”.

Σε ποιους απευθύνεται:
Το Φεστιβάλ “Ρωτώ – Μαθαίνω – Επιλέγω” έχει βιωματικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίων-Λυκείων, γονείς, νέους/νέες, και κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να ενημερωθεί για τις νέες επαγγελματικές τάσεις, τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, τις προοπτικές σπουδών και απασχόλησης.
Οι νέοι θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ώστε να ακούσουν, να ρωτήσουν, να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις και τις συνθήκες απασχόλησης, ώστε να πάρουν τις αποφάσεις που θεωρούν ότι τους ταιριάζουν καλύτερα, ως προς την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους διαδρομή.

Που και πότε:
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την Παρασκευή 10 Μαρτίου (09.00-21.30), το Σάββατο 11 Μαρτίου (09.00-21.00) και την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 (10.00-14.00).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει εισηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια, θεματικές συνεδρίες και περίπτερα ενημέρωσης από διάφορους φορείς, με στόχο την ενημέρωση και την υποστήριξη των μαθητών/τριών, των γονέων, των κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και λήψης αποφάσεων, εκπαιδευτικών και επαγγελματικών διαδρομών, πανελλαδικών εξετάσεων, διαχείριση άγχους των εξετάσεων, επαγγελματικών προοπτικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Το περίπτερο του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΕΛΜΕΠΑ:
Στο περίπτερο του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΕΛΜΕΠΑ παρέχεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ατομική ενημέρωση από καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να λύνουν τις απορίες τους, να πληροφορούνται για τις επαγγελματικές προοπτικές, καθώς και τις τάσεις που διαμορφώνονται στη αγορά εργασίας, με  έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο.

Ελεύθερη Συμμετοχή