Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Φοιτητική Μέριμνα

Φοιτητική Μέριμνα για τους φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών

Οι μακροχρόνιες προσπάθειες και η κοινωνική ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζονται τα ευαίσθητα ζητήματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που αποτελούν μέρος του φοιτητικού πληθυσμού του ΕΛΜΕΠΑ, απεικονίζονται σε μια σειρά υποδομών και υπηρεσιών που παρέχει το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του  Ελληνικού  Μεσογειακού  Πανεπιστημίου.

Κοινωνική Μέριμνα για τους φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΕΛΜΕΠΑ

Στο πλαίσιο διεκδίκησης και υποστήριξης της κοινωνικής πολιτικής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών στα Χανιά, καλούνται οι φοιτητές του Τμήματος που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά ή/και κοινωνικά προβλήματα, που δυσχεραίνουν την ομαλή πραγματοποίηση των σπουδών τους, να το δηλώσουν γραπτά και με σχετικά στοιχεία στο Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας της Σχολής. Όλα τα στοιχεία κατατίθενται εμπιστευτικά και διασφαλίζεται το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων.

Σίτιση

Για τους οικονομικά ασθενέστερους φοιτητές υπάρχει η δυνατότητα της δωρεάν σίτισης στο εστιατόριο που στεγάζεται στους χώρους του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών.
Αλλά ακόμα και οι φοιτητές που δεν δικαιούνται δωρεάν σίτιση μπορούν να σιτίζονται στο εστιατόριο με μια μικρή οικονομική συμμετοχή (μικρότερη από 2,40€ ανά πλήρες γεύμα).

Οι ώρες λειτουργίας των εστιατορίων είναι:
07:30 π.μ. – 09:00 π.μ.
12:00 μ. – 16:00 μ.μ.
19:00μ.μ. – 22:00 μ.μ.

Για τους φοιτητές με ειδικές ανάγκες (AMEA) παρατείνονται οι παροχές της φοιτητικής μέριμνας, έως το διπλάσιο του κανονικού χρόνου φοίτησης (μέχρι και το 16ο εξάμηνο σπουδών), υπό την προϋπόθεση ότι κάνουν ανανέωση εγγραφής σε κάθε εξάμηνο και φοιτούν στο Τμήμα.

Οι αιτήσεις σίτισης για τους  παλιούς φοιτητές γίνονται ηλεκτρονικά κάθε χρόνο και  ξεκινούν τον Ιούνιο και σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται από το ίδρυμα.

Για τους νεοεισερχόμενους  φοιτητές, οι αιτήσεις σίτισης   γίνονται ηλεκτρονικά κατά το χρόνο των εγγραφών τους και σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται από το ίδρυμα.

Στέγαση

Για τους οικονομικά ασθενέστερους φοιτητές το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών διαθέτει δωρεάν 16 κλίνες για όλους τους φοιτητές  ,σε τρίκλινα  δωμάτια σε ξενοδοχείο της πόλης των Χανίων, καθώς το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στα Χανιά δεν έχει ακόμα φοιτητική εστία.
Εξάλλου οι φοιτητές, που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η Πολιτεία, δικαιούνται να λαμβάνουν το στεγαστικό επίδομα από την εφορία. Περισσότερες πληροφορίες για το στεγαστικό επίδομα μπορείτε να αναζητήσετε στο Τμήμα Σπουδαστικής Μέριμνας του ΕΛΜΕΠΑ

Οι αιτήσεις στέγασης  στο  ξενοδοχείο ,για τους  παλιούς φοιτητές   γίνονται ηλεκτρονικά κάθε χρόνο και  ξεκινούν τον Ιούνιο και σε ημερομηνίες  που ανακοινώνονται από το ίδρυμα.

Για τους νεοεισερχόμενους οι αιτήσεις στέγασης για το ξενοδοχείο,  γίνονται ηλεκτρονικά κατά το χρόνο των εγγραφών τους και σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται από το ίδρυμα.

Στεγαστικό Επίδομα

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που αφορούν στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος  υποβάλλονται σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, όπως αυτό ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων https://stegastiko.minedu.gov.gr, στην ειδική εφαρμογή για το στεγαστικό επίδομα.  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ηλεκτρονικό  μισθωτήριο συμβόλαιο  του σπιτιού που νοικιάζει ο φοιτητής .

 Υγειονομική Περίθαλψη για τους φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών

 Στο γραφείο φοιτητικής μέριμνας υπάρχει  χώρος Α βοηθειών και περίθαλψης όπου το εξειδικευμένο προσωπικό του μπορεί να παράσχει πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης στον χώρο του Ιδρύματος στο ωράριο λειτουργίας του.

Στο παρελθόν οι ανασφάλιστοι φοιτητές είχαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με δαπάνη του εκπαιδευτικού ιδρύματος , μετά από έκδοση βιβλιαρίων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Στις εγκυκλίους «Α3γ/Γ.Π.οικ.53790/15-07-2016» και «Α3γ/Γ.Π.οικ.39364/31-05-2016» του Υπουργείου Υγείας προβλέπεται ότι «όλοι οι πολίτες, Έλληνες και νόμιμα διαμένοντες αλλοδαποί, κάτοχοι ΑΜΚΑ, δικαιούνται πλήρους πρόσβασης σε όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, δικαιούμενοι μηδενικής συμμετοχής στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής». Με βάση τα αναφερόμενα παραπάνω, οι ανασφάλιστοι φοιτητές θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με δαπάνες του Υπουργείου Υγείας.
Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (Ε.Κ.Α.Α.)
Από το Γραφείο Περίθαλψης & Κοινωνικής Μέριμνας εκδίδεται η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (Ε.Κ.Α.Α.) για τους φοιτητές ΕΛΜΕΠΑ, που δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ασφαλιστικό φορέα , όταν πρόκειται να μετακινηθούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κάποιο πρόγραμμα (Erasmus, Leonardo, Socrates, κλπ).

Οι  φοιτητές  πρέπει να παρακολουθούν  τις ανακοινώσεις της φοιτητικής μέριμνας,  στη σελίδα του τμήματος, για να ενημερώνονται για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση και για τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, σίτισης -στέγασης στο ξενοδοχείο ,παροχή επιδόματος στέγασης 1000 ευρώ ,και δωρεάν μετακινήσεων για τις ευάλωτες ομάδες φοιτητών.

Επικοινωνία με το γραφείο  Περίθαλψης και Φοιτητικής Μέριμνάς στα Χανιά :

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ  ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Ταχ.Δ/νση Ρωμανού 3 Χαλέπα

73 133 Xανιά  Κρήτης

Πληροφορίες: Λίτσιου Αλεξία

Τηλεφ.28210-23054

FAX:  28210- 23011

Email:litsiou@hmu.gr