Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

13/06/2024: Σημαντική διάκριση (απονομή Fulbright Scholar-in-Residence grant) για τον Καθηγητή του Τμήματος μας Κ. Πετρίδη

Πολύ σημαντική διάκριση (απονομή υποτροφίας Fulbright Scholar-in-Residence)
για τον Αν. Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών Κωνσταντίνο Πετρίδη

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Αντιπρύτανης Διεθνοποίησης & Εξωστρέφειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Δρ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, επιλέχθηκε (μετά από κατάθεση ανταγωνιστικής πρότασης) από τον φορέα Institute of International Education – USA, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Fulbright Scholar-in-Residence (S-I-R) (https://fulbrightscholars.org/sir). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια μοναδική πρωτοβουλία του Προγράμματος Fulbright Scholar που στοχεύει στην ενίσχυση των προσπαθειών διεθνοποίησης των αμερικανικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης. Μέσω του Προγράμματος S-I-R, τα αμερικάνικα ιδρύματα φιλοξενούν έναν ακαδημαϊκό από το εξωτερικό για ένα εξάμηνο ή για ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος, με σκοπό τη διδασκαλία μαθημάτων, την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών, τη διεξαγωγή διαλέξεων και την ανάπτυξη συνεργασιών ανταλλαγής σπουδαστών. Οι S-I-Rs συμβάλλουν στην ενίσχυση ή την επέκταση υπαρχόντων διεθνών προγραμμάτων, στην ανάπτυξη νέων προγραμμάτων σπουδών και στην προσθήκη διεθνών διαστάσεων στα υπάρχοντα μαθήματα.

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ο Αν. Καθηγητής Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος θα μεταβεί το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024-25 στο York College της πολιτείας της Πενσυλβάνια, είναι μόλις ο δεύτερος Έλληνας ακαδημαϊκός που επιλέγεται για το Scholar-in-Residence από αμερικανικό πανεπιστήμιο, και το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών νιώθει ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια για αυτή την ιδιαίτερη διάκριση του στον τομέα της διεθνοποίησης, μέσω της συνεργασίας του με αμερικανικά πανεπιστήμια.

Η απονομή των φετινών Fulbright grants σε Έλληνες ακαδημαϊκούς και ερευνητές πραγματοποιείται σε ειδική επίσημη εκδήλωση, που διοργανώνει το ίδρυμα Fulbright Greece, στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.
Οι απονομές πραγματοποιούνται από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. George Tzounis, και τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, κ. Κυριάκο Πιερακάκη. Το ΕΛΜΕΠΑ εκπροσωπείται από τον Πρύτανη Καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη, και τον Αντιπρύτανη Διεθνοποίησης & Εξωστρέφειας Αν. Καθηγητή Κωνσταντίνο Πετρίδη, στον οποίο και θα γίνει η απονομή.


Μετάβαση στο περιεχόμενο