Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

15-19/05/2023: 10η Διεθνής Εβδομάδα Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΕΛΜΕΠΑ και 2η Διεθνής Εβδομάδα Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ATHENA

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και
το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ATHENA
με ιδιαίτερη χαρά διοργανώνουν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών στα Χανιά
από την Δευτέρα 15 έως και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023
την 10η Διεθνή Εβδομάδα του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και
την 2η Διεθνή Εβδομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ATHENA

Για 10η συνεχόμενη χρονιά το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ στα Χανιά διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του την 10η Διεθνή Εβδομάδα του. Ταυτόχρονα και για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Πανευρωπαϊκή Συμμαχία Πανεπιστημίων ΑΤΗΕΝΑ, της οποίας το ΕΛΜΕΠΑ είναι πρωταγωνιστικό Μέλος, διοργανώνει τη 2η Διεθνή Εβδομάδα της.

Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και θα συμμετέχουν στη Διεθνή Εβδομάδα:
+> 150+ καταξιωμένοι καθηγητές Πανεπιστημίου από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, και
+> 60+ φοιτητές Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων μέσω του προγράμματος διεθνούς κινητικότητας Erasmus,
ταυτόχρονα με
+> 25 καθηγητές του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΕΛΜΕΠΑ, και
+> 300+ μεταδιδακτορικοί, διδακτορικοί, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος.

Στη διάρκεια της Διεθνούς Εβδομάδας θα γίνουν διαλέξεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις Πανεπιστημίων και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης στην ευρύτερη θεματολογία των νέων τεχνολογιών, της διεθνοποίησης της εκπαίδευσης, και της ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων, και συγκεκριμένα:

 • 20 Παρουσιάσεις Πανεπιστημίων (διάρκειας 20 λεπτών η καθεμία) (που θα είναι ανοιχτές σε όλους),
 • 10 Διαλέξεις (διάρκειας 45 λεπτών η καθεμία) σχετικές με την ανάπτυξη προσωπικών και ερευνητικών δεξιοτήτων (που θα είναι ανοιχτές σε όλους),
 • 10 Εργαστήρια (διάρκειας 120 λεπτών το καθένα) σχετικά με την ανάπτυξη προσωπικών και ερευνητικών δεξιοτήτων (που  θα είναι ανοιχτά μόνο στους συμμετέχοντες διεθνείς φοιτητές),
 • 9 Προσκεκλημένες Διαλέξεις στην ηλεκτρονική επιστήμη και τεχνολογία (που θα είναι ανοιχτές στους φοιτητές του Τμήματος, στους συμμετέχοντες στη Διεθνή Εβδομάδα και στο προσωπικό),
 • 5 Παρουσιάσεις 5 ευρωπαϊκών έργων,
 • 1 Εργαστήριο στις τηλεπικοινωνίες (Software Defined Radio) (που θα είναι ανοιχτό στους φοιτητές του Τμήματος, στους συμμετέχοντες στη Διεθνή Εβδομάδα και στο προσωπικό),
 • 1 Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, στην οποία θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, μέλη των διοικήσεων των Πανεπιστημίων που απαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ATHENA, διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές, σχετικά με τη διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (που θα είναι ανοιχτή σε όλους),
 • 1 Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ATHENA (στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι Γραφείων Σταδιοδρομίας άλλων Πανεπιστημίων), και
 • 1 Διεθνές Συνέδριο (4th International Conference in Electronic Engineering, Information Technology & Education – EEITE 2023) με 50+ παρουσιάσεις πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών (το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται).

Αναλυτικές πληροφορίες
Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις διαλέξεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Εβδομάδας:
https://10iw.hmu.gr

Πρόγραμμα Διεθνούς Εβδομάδας
Εδώ θα βρείτε το πρόγραμμα της Διεθνούς Εβδομάδας σε μορφή αρχείου pdf.

Τόπος πραγματοποίησης Διεθνούς Εβδομάδας
Η Διεθνής Εβδομάδα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στη Χαλέπα Χανίων (οδός Ρωμανού 3). Μπορείτε να συμβουλευτείτε τους Google χάρτες: https://10iw.hmu.gr/how-to-get-to-chania/

Καιρικές συνθήκες στη διάρκεια της Διεθνούς Εβδομάδας
Οι καιρικές συνθήκες αναμένονται ιδιαίτερα καλές και η θερμοκρασία αναμένεται σε όλη τη διάρκεια της Διεθνούς Εβδομάδας περίπου στους 25ο C.

Εγγραφή στις εργασίες της Διεθνούς Εβδομάδας
Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 και ώρα 08:00 το πρωί. Λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων, παρακαλούμε όλους να έρχονται έγκαιρα και να ενημερώνουν το προσωπικό μας για τυχόν ανάγκες (σφραγίδες, υπογραφές, εκτυπώσεις) που έχετε. Το προσωπικό μας θα είναι πάντα έτοιμο να σας βοηθήσει, αλλά χρειάζεται και τη συνεργασία σας. Επιπλέον, χρήσιμες πληροφορίες θα παρέχονται από την ομάδα μας κατά την εγγραφή.

Ομάδα οργάνωσης και υποστήριξης της Διεθνούς Εβδομάδας
Πλήθος προσωπικού και εθελοντών είναι έτοιμοι να σας καλωσορίσουν και να διευκολύνουν την επίσκεψή σας κατά τις ημέρες της Διεθνούς Εβδομάδας. Μπορείτε να μας γνωρίσετε, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα https://10iw.hmu.gr/hmu-squad-team/. Αλληλεπιδράστε μαζί μας.
Θερμές ευχαριστίες στα στελέχη του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του ΕΛΜΕΠΑ κα Γεωργία Αλεξάκη, κα Εύα Μενεγάκη, Δρ Garethw Owens, Gloria Vega, κ. Ανδρέα Λουραντάκη (Χανιά) και κα. Άννα Ορφανουδάκη, που έχουν μοχθήσει για την επιτυχημένη διοργάνωση της Διεθνούς Εβδομάδας.

Αίθουσες διαλέξεων Διεθνούς Εβδομάδας
Οι διάφορες δράσεις της Διεθνούς Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν στα εξής 4 αμφιθέατρα-αίθουσες του Τμήματος:

 • στο Μεγάλο Αμφιθέατρο 1 (που βρίσκεται στο ισόγειο απέναντι από τη Βιλιοθήκη του Τμήματος),
 • στην Αίθουσα 8  (που βρίσκεται στον 1ο όροφο του νέου κτιρίου του Τμήματος),
 • στην Αίθουσα Συνεδριάσεων (που βρίσκεται στο ισόγειο του νέου κτιρίου του Τμήματος), και
 • στην Αίθουσα 5  (που βρίσκεται στον 1ο όροφο του παλαιού κτιρίου του Τμήματος).

Πιο συγκεκριμένα:

 • Οι διαλέξεις προσωπικών και ερευνητικών δεξιοτήτων θα πραγματοποιηθούν στο Μεγάλο Αμφιθέατρο 1.
 • Τα εργαστήρια προσωπικών και ερευνητικών δεξιοτήτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 10.15 – 12.15 στην Αίθουσα 8  και στο διάστημα 14.15 – 16.00 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο 1.
 • Οι παρουσιάσεις των πανεπιστημίων και των έργων θα γίνουν στο Μεγάλο Αμφιθέατρο 1.
 • Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 8.
 • Οι προσκεκλημένες διαλέξεις στην ηλεκτρονική επιστήμη και τεχνολογία θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα 8.
 • Το Διεθνές Συνέδριο ΕΕΙΤΕ 2023 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 8.
 • Η συνάντηση των Γραφείων Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ATHENA θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων.
 • Το εργαστήριο Software Defined Radio θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 5.

Το προσωπικό μας θα τοποθετήσει ταμπέλες έξω από τις αίθουσες και θα σας κατευθύνει πώς θα τις προσεγγίσετε. Οι εθελοντές φοιτητές και το προσωπικό μας θα είναι συνεχώς μαζί σας για να σας βοηθήσουν να πάτε στην αίθουσα που γίνεται η εκδήλωση που σας ενδιαφέρει.

Υπηρεσίες

 • Σύνδεση Wi-Fi: Στις εγκατάσεις του Τμήματος παρέχεται πρόσβαση στο δίκτυο eduroam, αλλά έχει εγκατασταθεί και ένα εφεδρικό σύστημα wi-fi για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο eduroam. Αφίσες με οδηγίες για την wi-fi πρόσβαση σας θα υπάρχουν μέσα στις αίθουσες που θα γίνονται οι εκδηλώσεις.
 • Όλες οι αίθουσες που θα πραγματοποιηθούν οι διάφορες δραστηριότητες διαθέτουν υπολογιστή και βιντεοπροβολέα. Επιπλέον στο μεγάλο αφμιθέατρο παρέχεται και ηχητική υποστήριξη.
 • Όλες οι διαλέξεις και τα εργαστήρια θα μαγνητοσκοπηθούν και οι μαγνητοσκοπήσεις θα είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας μας μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες.
 • Η Διεθνής Εβδομάδα προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες (δωρεάν) αποχαιρετιστήριο δείπνο την Πέμπτη 18-05-2023 και ώρα 20.00 στο εστιατόριο Διογένης στον Πλατανιά (https://goo.gl/maps/2UBpQgrmK9jYJpGD9?coh=178572&entry=tt). Ωστόσο, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη μεταφορά τους εκεί (με ΙΧ, ταξί ή λεωφορείο).
 • Στο ισόγειο του Τμήματος λειτουργεί κυλικείο-καφετέρια-εστιατόριο, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το γεύμα και το δείπνο σας.
 • Επιπλέον γύρω από το Τμήμα, υπάρχουν ακόμη δύο καφετέριες, ένας φούρνος και δύο εστιατόρια για το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο σας. Δείτε τους σχετικούς συνδέσμους στους χάρτες Google:
  o Κουζίνα της Μαμάς (για μεσημεριανά γεύματα και δείπνα): https://goo.gl/maps/dNmzaxTig7MDEmG57?coh=178572&entry=tt
  o Ribeat Grill & Beer (για σουβλάκια και ψητά): https://goo.gl/maps/WCZ9PMPZB25egaHn7?coh=178572&entry=tt
  o Cocoo Bakery (για καφέ, πρωινό, σάντουιτς): https://goo.gl/maps/GET5zz19X2F1Ufcq5?coh=178572&entry=tt
  o Passo Halepa Coffee Place: https://goo.gl/maps/8n6gM7LT6yaYKVQu5?coh=178572&entry=tt
  o Escobar Halepa Coffee Place: https://goo.gl/maps/8n6gM7LT6yaYKVQu5?coh=178572&entry=tt
 • Φωτογράφοι και κάμερες από τοπικούς σταθμούς θα βρίσκονται στους χώρους του Τμήματος κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, γι’ αυτό μην πανικοβληθείτε, αλλά μοιραστείτε μαζί τους τις εμπειρίες και τα χαμόγελα σας.

Μη διστάσετε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες από το προσωπικό μας κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στα Χανιά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο