Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Έως 31/7: Αιτήσεις για Στεγαστικό Φοιτητικό Επίδομα και Σίτιση για το Ακαδημαϊκό Έτος 2024-2025

Ενημερώνουμε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023 – 2024 υποβάλλονται από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 έως και την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, μέσω της  ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην ειδική εφαρμογή για το στεγαστικό επίδομα, στη διεύθυνση:

https://stegastiko.minedu.gov.gr/

Για την είσοδο των ενδιαφερομένων στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν για το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) τους κωδικούς TAXISΝΕΤ του δικαιούχου (γονέα ή φοιτητή στην περίπτωση που ο φοιτητής είναι υπόχρεος κατάθεσης φορολογικής δήλωσης).

Για να ολοκληρωθεί το αίτημα στεγαστικού επιδόματος, απαιτείται υποχρεωτικά και σωστά, η συμπλήρωση στο αντίστοιχο πεδίο, του αριθμού (IBAN) του τραπεζικού βιβλιαρίου του δικαιούχου. Θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση ο δικαιούχος του τραπεζικού βιβλιαρίου να είναι το ίδιο πρόσωπο με τον δικαιούχο του στεγαστικού επιδόματος, δηλαδή το άτομο με τους κωδικούς taxisnet του οποίου πραγματοποιείται η εισαγωγή στην πλατφόρμα του στεγαστικού επιδόματος. 

 Οι δικαιούχοι του Στεγαστικού Επιδόματος θα μπορούν παράλληλα, να προσκομίσουν τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά, όπως αυτά ζητούνται και εάν ζητούνται (μετά την  «Ολοκλήρωση» της κατάθεσης της Αίτησης»), στα γραφεία του Τμήματος Φοιτητικών Παροχών, στο Ηράκλειο και στα κατά τόπους Τμήματα που δραστηριοποιείται το ΕΛΜΕΠΑ: Χανιά, Ρέθυμνο. Άγιος Νικόλαος και Σητεία. Μπορούν επίσης να αποστείλουν ηλεκτρονικά τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά στο emailvaspap@hmu.gr

 

Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση της Αίτησης (για κατάθεση συμπληρωματικών εντύπων), όπου θα αναφέρονται τα στοιχεία του δικαιούχου και όλα τα έντυπα που κατατίθενται στη Φοιτητική Μέριμνα (βλέπε συνημμένα στη σχετική ανακοίνωση στο site της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας: https://hmu.gr/merimna  ).

 Ένσταση-αίτηση θεραπείας μπορεί να υποβάλλει οποιοσδήποτε αιτείται του στεγαστικού επιδόματος, εντός προθεσμίας ενός μήνα από τη γνωστοποίηση, είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, είτε από την παρακολούθηση της πορείας της αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του απορριπτικού αποτελέσματος, το οποίο προέκυψε είτε από τον ηλεκτρονικό έλεγχο, είτε από τον έλεγχο των υπηρεσιών του Ιδρύματος. Η ένσταση-αίτηση θεραπείας υποβάλλεται έντυπα προς το Ίδρυμα (συνημμένο 5) και προσκομίζονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδειξη των ισχυρισμών του αιτούντος. Η Αρμόδια Υπηρεσία του Ιδρύματος μπορεί να ζητήσουν οποιοδήποτε πρόσθετο δικαιολογητικό κρίνουν απαραίτητο για την εξέταση της ένστασης-αίτησης θεραπείας.

Παρακαλούμε εκτυπώστε και προσκομίστε την «Αξιολόγηση της Αίτησής σας από την Πλατφόρμα του Υπ. Παιδείας» και φροντίστε να έχετε συγκεντρώσει όλα τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που απαιτούνται, γιατί ελλιπή δεν θα παραλαμβάνονται.

Η επικοινωνία με το Γραφείο Στεγαστικού Επιδόματος γίνεται:

  • τηλεφωνικά: 2810379122
  • ή στο email: vaspap@hmu.gr

για τα Χανιά

Για αποστολή συμπληρωματικών εντύπων στο Γραφείο Στεγαστικού Επιδόματος του ΕΛΜΕΠΑ, μέσω ταχυδρομείου, χρησιμοποιείστε τη διεύθυνση:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
(Υπ΄όψιν: ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)
ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 71410

 

Για τα Χανιά

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Γραφείο ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
(Υπ΄όψιν: Λίτσιου Αλεξίας)
Ρωμανού 3 Χαλέπα
Χανιά 73133

Πληροφορίες, προϋποθέσεις και διευκρινήσεις σχετικά με το Στεγαστικό Επίδομα 2023 – 2024 μπορείτε να αντλήσετε από τη σχετική εγκύκλιο και το επίσημο εγχειρίδιο χρήσης (βλέπε συνημμένα).

Από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας

Συνημμένα θα βρείτε:

1. Την Αίτηση για κατάθεση Συμπληρωματικών Εντύπων
2. Την εγκύκλιο του Στεγαστικού Επιδόματος 2022-2023
3. Το εγχειρίδιο χρήσης της πλατφόρμας
4. Μία σύνοψη των απαραίτητων κωδικών που χρειάζεστε για την συμπλήρωση της Αίτησης
5. Ένσταση Στεγαστικού Επιδόματος
6. Ενημερωτικό έντυπο ειδικά για τους Κύπριους φοιτητές/φοιτήτριες
7. Υπεύθυνη Δήλωση

Συνημμένα Αρχεία: 

1._aitisi_gia_katathesi_sympliromatikon_entypon.docx

2._egkyklios_steg._epidomatos_2023-2024.pdf

3._egheiridio_hrisis_platformas.pdf

4._synopsi_aparaititon_kodikon.docx

5._enstasi_stegastikoy_epidomatos_2023-2024.docx

6._enimerotiko_entypo_gia_kyprioys.pdf

7._ypeythyni_dilosi_1599-86-1.doc

 

ΣΙΤΗΣΗ:

Ενημερώνουμε τους/τις ενεργούς/ές φοιτητές/φοιτήτριες όλων των κύκλων σπουδών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ότι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή δωρεάν σίτισης, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.
Αποκλειστική προθεσμία υποβολής αιτήσεων από την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 έως και την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο με ηλεκτρονική υποβολή, στη διεύθυνση https://morpheus.hmu.gr/ και στη συνέχεια επιλέξτε την πρόσκληση «Αίτηση Σίτισης (v2)» που βρίσκεται δεξιά της σελίδας ή μεταβείτε απευθείας στο https://morpheus.hmu.gr/application/new/1175

Παρακαλείσθε πριν την υποβολή της αίτησης να διαβάσετε προσεκτικά τα συνημμένα αρχεία που αφορούν:

  • Tις Οδηγίες για την συμπλήρωση της αίτησης 
  • Την με αρ. Φ5/68535/Β3 (ΦΕΚ 1965,τΒ’ 18/06/2012) ΚΥΑ «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας για την παροχή δωρεάν σίτισης στους φοιτητές των Α.Ε.Ι.»

Οι φοιτητές που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την υποβολή της αίτησής τους παρακαλούνται να επικοινωνούν για παροχή διευκρινήσεων με το Τμήμα Φοιτητικών Παροχών ή να αποστέλλουν email στο dfm@hmu.gr

Επισυνάπτονται οι οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων σίτισης των φοιτητών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ακαδ. έτους 2024-2025
Συνημμένα Αρχεία

odigies_sitisi_2024.docx

ypoyrgiki_apofasi_sitisis_fek_1965-18-06-2012.pdf

Μετάβαση στο περιεχόμενο